We have been working closely with Master Gotou to create a new range of ‘super-high end’ knives that will include unique ‘one-of-a-kind’ knives and limited edition custom knives with special handles. Today, we are very excited to introduce the KAGAYAKI NOVEL? Limited Edition Custom Series!
?Beautiful?, ?Exclusive? and ?Powerful? are the words that perhaps best describe these Custom Limited R-2 Damascus kitchen knives from Master Gotou.
One day, at a large US Knife Show, we unexpectedly discovered this Vivid Suuny Orange color Stabilized Maple Wood material. We decided to ask Master Gotoh to combine this special wood with his highest quality Traditionally Forged R-2 Damascus blades. Now, the KAGAYAKI NOVEL-Limited Edition Custom Series is ready and available!
It has been always pleasure to work with Master Gotou and his team of highly skilled craftsmen to develop our high quality KAGAYAKI series of Western-styled knives. Due to the consistently high standards of quality and craftsmanship achieved by Master Gotou and his team of fine craftsmen, our KAGAYAKI Basic Series, KAGAYAKI CarboNext Series and KAGAYAKI R-2 Damascus Series knives have become very popular with our customers.
In order to satisfy new market demands, including those of a large number of experienced users and knife enthusiasts, Master Gotou has been refining his techniques for making a new generation of special steel knives. Master Gotou selected a special Powdered Metallurgy High Speed Tool Steel called ?R-2?, which he heat treats to HRc. 63. R-2 is produced by a highly reputable Japanese company called Kobelco and offers remarkable cutting performance and edge retention.
The two outer layers of the blade are made from a unique and elegantly patterned Damascus steel, which is comprised of alternating layers of white-colored nickel steel and sparkling mirror polished layers of steel. Mr. Gotoh decided to work in collaboration with a Master forge smith, who uses traditional forge hammering techniques to exploit the best characteristics of the steel. The blade finishing work and handle work is then carried out by Master Gotou?s reliable team of highly skilled craftsmen.
KAGAYAKI NOVEL R-2 Custom Damascus KNLTD-131 Santoku 175mm Knife comes with a Beautiful Custom Handcrafted Stabilized Suuny Orange Color Maple Wood Handle that is carefully hand contoured and polished to ensure both a beautiful appearance and a comfortable, secure grip. Each knife is supplied with a matching wooden Saya (Sheath), which has been finished with a decorative black lacquer that complements the appearance of the Dark Damascus blade very well.
The knives feature full tang construction, premium handle scales, perfectly mirror polished stainless steel bolster and a Handmade ?JCK? Mosaic Pin that adds a stylish design accent.
La lame haute et le nez/la pointe arrondie du Santoku en font un couteau polyvalent qui convient parfaitement à la découpe de la viande, du poisson ou des légumes, d'où son nom qui signifie littéralement "trois usages". Le Santoku est souvent recommandé comme couteau de cuisine polyvalent.
Spécifications
Knife Model: JCK Original Kagayaki NOVEL- Limited Edition Custom R-2 Damascus Series KNLTD-131 Santoku 175mm (Forged Blade)
Blade Material: Hammer Forged R-2 Damascus
Dureté Rockwell (HRc) : 63
Affûtage et forme du tranchant de la lame : Lame à double biseau 50/50
Matériau du manche : Custom Handmade Stabilized Suuny Orange Color Maple Wood Handle with Stainless Steel Bolster
Saya incluse : Oui.
Santoku 175mm (6.8″)
Longueur du tranchant : 175 mm Longueur totale : 295mm Épaisseur de la lame : 2 mm Largeur de la lame : 47mm Longueur du manche : 115mm Total Weight: 172g |
À propos de Left Handed Version
Ce couteau est doté d'une géométrie de tranchant à double biseau 50/50 pour les droitiers et les gauchers.
Pour votre information, les couteaux de cuisine japonais sont généralement conçus pour la main droite. Les couteaux pour droitiers et gauchers peuvent être utilisés avec un affûtage légèrement plus épais et arrondi sur la lame du côté droit et un affûtage moins arrondi (presque plat et droit) sur la lame du côté gauche. Toutefois, les droitiers et les gauchers peuvent utiliser sans problème les couteaux dont le double biseau est affûté à 50/50.
Instructions et entretien
Nous pensons que la qualité et les performances de coupe des couteaux japonais sont les meilleures au monde, et nous espérons que vous apprécierez la finesse de l'artisanat et le tranchant de votre nouveau couteau. Avec les soins appropriés, chaque couteau japonais devrait être votre partenaire de cuisine privilégié pendant longtemps.
Important
Il s'agit d'un couteau de cuisine à lame d'acier à outils à haute vitesse en poudre qui résiste à la rouille pour un entretien facile. Cependant, il peut rouiller s'il est conservé dans un environnement humide.
- Veuillez ne pas mettre le couteau dans le lave-vaisselle pour le nettoyer.
- Veuillez ne pas laisser le couteau dans l'eau ou dans un environnement humide pendant une longue période.
- Après utilisation, veuillez laver à la main la lame, la mitre et la poignée, puis les essuyer avec des vêtements doux et les conserver dans un endroit sec.
- Il s'agit d'un couteau extrêmement tranchant. Veuillez faire preuve d'une attention particulière lors de son utilisation et de son rangement.
- Contrairement aux couteaux de fabrication allemande, les lames des couteaux japonais sont affûtées jusqu'à obtenir un tranchant fin pour une coupe plus nette et un réaffûtage plus facile. Veuillez protéger le tranchant contre les chocs avec des matériaux durs pour éviter qu'il ne s'écaille ou ne se fissure.
- Veuillez ne pas l'utiliser pour couper des aliments avec os ou congelés, ni des aliments à carapace dure comme le homard et le crabe.
- Nous recommandons d'utiliser des pierres à aiguiser japonaises pour réaffûter le couteau, lorsqu'il est émoussé.
Prix : 484.00 $